456 firmaya vergi muafiyetli ithalat izni! Ticaret Bakanlığı’ndan yeni belge listesi

Ticaret Bakanlığı, İhracatı Teşvik Etmeye Devam Ediyor

Ticaret Bakanlığı, son bir ay içerisinde dahilde işleme rejimi kapsamında 456 firma için izin belgesi düzenledi. Bakanlık, nisan ayına ait dahilde işleme, yurt içi satış ve teslim ile hariçte işleme izin belgeleri listelerini Resmi Gazete üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

Son verilere göre, geçen ay 456 firmaya dahilde işleme izin belgesi, 8 firmaya yurt içi satış ve teslim belgesi ile 7 firmaya da hariçte işleme izin belgesi verildi. Aynı dönemde firma talebine istinaden 23 dahilde işleme izin belgesi iptal edildi.

DAHİLDE İŞLEME İZNİ: Avantajlar ve Kullanım Alanları

Dahilde işleme rejimi, firmalara ihraç edecekleri ürünleri üretmek için ihtiyaç duydukları ham madde, ara mal veya girdileri gümrük vergisi ve KDV ödemeden ithal etme imkanı tanır. Ancak, bu ithal edilen ürünlerin Türkiye içinde satılması yasaklanmıştır. İthal edilen girdiler işlendikten sonra tekrar yurt dışına ihraç edilmelidir.

Bu sistem, firmaların uluslararası rekabet gücünü artırarak ihracatı teşvik etmeyi hedefler. Örneğin, bir tekstil firması yurt dışından ithal ettiği kumaşı kullanarak Türkiye’de tişört üretimini gerçekleştirebilir. Tişörtler yurt dışına ihraç edildiğinde firma vergi muafiyetinden faydalanabilir.

Ticaret Bakanlığı, her ay izin belgelerinin listesini kamuoyuyla paylaşarak sektördeki firmaların maliyetleri azaltmalarına ve ihracat gelirlerini artırmalarına yardımcı olmaktadır. Dahilde işleme izni, Türkiye’nin dış ticaret hacminde önemli bir rol oynamaktadır.

Related Posts

Küresel ulaşımın yol haritasını belirleyecek forum gelecek hafta İstanbul’da düzenlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da 27-29 Haziran’da gerçekleştirilecek Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na ilişkin, “Amacımız küresel ulaştırma politikalarına yön verecek bir zemin oluşturmaktır.” ifadesini kullandı.

Emeklilerin gözü temmuz ayında : Maaş ve promosyon zammı için geri sayım başladı

Temmuz ayında yapılacak emekli maaşı zammı ile birlikte, emekliler yeni promosyon fırsatlarını araştırmaya başladı. Bankalar, maaş dilimlerine göre değişen promosyon ödemeleri sunmaya devam ederken, maaş artışının promosyonlara etkisi ise belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, maaş zammı sonrası bankaların promosyon tutarlarını artırabileceğini öngörüyor. Ancak, enflasyon oranlarının bu ödemeleri doğrudan etkileyebileceği belirtiliyor.

Borsa günü nasıl tamamladı? En çok hangi sektörler düşüş yaşadı (20 Haziran 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 101,35 puan artarken, toplam işlem hacmi 80 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,25, holding endeksi yüzde 1,09 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,07 ile metal ana sanayi …

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 740 milyon dolarlık finansman

İslam Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 740 milyon dolarlık finansman

Alım gücünde tarihi düşüş! Asgari ücret 23 yılda ne kadar eridi?

Altın da benzin de enflasyonist ortamda eridi. Asgari ücretli, 2003’te maaşıyla 25 altın alabiliyordu, bugün sadece 9.5 alabiliyor. Siyasetin yeni tartışması alım gücü oldu.

Akaryakıta bir büyük zam daha geliyor: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıta bir büyük zam daha geliyor: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları