Özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik Resmi Gazete’de! İşte madde madde yeni düzenlemeler

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları için Yeni Yönetmelik Yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik’, sağlık sektöründe önemli değişikliklere yol açacak.

Yenilenen Yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetleri için kapsamlı düzenlemeler içeriyor.

Tıp Merkezlerine Akreditasyon Zorunluluğu Getirildi

Artık tıp merkezleri, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden (TÜSKA) akreditasyon belgesi almak zorunda. Ayrıca, tıp merkezlerinde doğum ünitesi açılabilmesi için yeni kriterler belirlendi ve kayıt işlemleri için elektronik sistem zorunlu hale getirildi.

Hasta Güvenliğine Yönelik Yeni Önlemler

Yönetmelik, hasta güvenliği konusunda daha etkili tedbirler alınmasını sağlıyor. Bilimsel standartlara uygunluğu denetlemek için tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri getirilirken, acil ünitesi ve cerrahi müdahale birimi olan tıp merkezlerinde 24 saat hizmet verilmesi de sağlanıyor.

Özel Sağlık Kuruluşu Sahipliği İçin İlave Kriterler

Yönetmelik, yeni özel sağlık kuruluşlarının açılması ve kadro taleplerinin değerlendirilmesinde yıllık planlamaya geçilmesini öngördü. Ayrıca, hekimlik mesleğinden men edilmiş kişilerin artık sağlık kuruluşu sahibi olmaları yasaklandı. Ruhsatı iptal edilen kişilere yeni sağlık kuruluşu açma yasağı da getirildi.

Polikliniklerin Tıp Merkezine Dönüşümü Teşvik Edilecek

Yönetmelik ile birden fazla polikliniğin birleştirilerek tıp merkezi haline getirilmesine izin verilecek ve bu durumda ilave kadro imkanı tanınacak.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerine İlave Kriterler

Yeniden düzenlenen muayenehane uygulamalarıyla birlikte yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için bina ve fiziki şartları belirleyen yeni kriterler getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah Karlıdağ – Sağlık

Related Posts

Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, mevsim geçişlerinde ve yağışlı havalarda romatizmal hastalıklarda artış yaşandığını belirtti. İşte iltihaplı romatizmanın bu dönemlerde neden tetiklendiğine dair önemli bilgiler…

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Bu hataları yapıyorsanız mutfakta zehir üretiyor olabilirsiniz!

Dr. Yağmur Ekenoğlu Merdan, çiğ tavukla temas eden mutfak yüzeylerinin doğru şekilde temizlenmemesi durumunda ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini belirtti. Sıcak havalarda pişmiş yemeklerin bekletilmeden buzdolabına kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

İnsanların seks sırasında hayatını kaybetmelerinin yaygın 6 nedeni!

Dünya üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda seks sırasında ölmenin 6 nedeni belirlendi.