Bu hataları yapıyorsanız mutfakta zehir üretiyor olabilirsiniz!

Ev Yemeklerinde Gıda Güvenliği Riskleri ve Önlemleri

Uzman Dr. Yağmur Ekenoğlu Merdan, evde hazırlanan yemeklerin de gıda güvenliği açısından ciddi riskler oluşturabileceğini vurgulayarak, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Merdan, hijyen kurallarının sadece işletmelerde değil, evlerde de büyük önem taşıdığını aktarıyor ve evde tavuk yemekleri hazırlarken uyulması gereken basit kuralların sağlığın korunması için kritik olduğunu vurguluyor.

Özellikle çiğ tavuğun hazırlanması ve pişirilmesi sırasında yapılan hataların gıda kaynaklı hastalıklara yol açabileceğini belirten Merdan, alışverişten yemeğin saklanmasına kadar dikkat edilmesi gereken uygulamaları açıklıyor.

Alışveriş sırasında tavuk ürünlerinin diğer gıdalarla temasını engellemek için ayrı poşetlerde taşınması gerektiğini belirten Merdan, bu uygulamanın bulaşma riskini azaltacağını ifade ediyor.

Yemek hazırlığı öncesi ellerin en az 20 saniye sabunla yıkanması gerektiğinin altını çizen Merdan, çiğ tavuğun yıkanmadan direkt olarak pişirilmeye başlanmasının bulaşma riskini en aza indireceğini söylüyor.

“Etin iç kısmı pembe kalmamalı”

Tavuk etinin tamamen pişmesi gerektiğini belirten Merdan, iç kısmının kontrol edilerek pembe veya kanlı alan kalmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Merdan, pişirme sonrasında yemeğin uygun sıcaklık ve zaman yönetimiyle buzdolabında veya dondurucuda saklanmasının önemini vurguluyor. Ayrıca, sıcak havalarda yemeğin iki saatten uzun süre dışarıda bırakılmaması gerektiğini belirtiyor.

Tüm bu uygulamaların bireysel ve toplumsal sağlığa hizmet ettiğini belirten Merdan, “Her bireyin evinde uygulayacağı hijyen ve gıda güvenliği adımlarının, gıda zehirlenmesi vakalarının önüne geçmede etkili olduğunu unutmamalıyız. Sağlıklı ve bilinçli bir toplum için, temel önlemlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması gerekmektedir” diyor.

Related Posts

Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, mevsim geçişlerinde ve yağışlı havalarda romatizmal hastalıklarda artış yaşandığını belirtti. İşte iltihaplı romatizmanın bu dönemlerde neden tetiklendiğine dair önemli bilgiler…

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Bebekle kurulan bağ, dünyasını şekillendiriyor! ‘Anne kendine iyi bakmalı’

Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın, yaşamın ilk anlarından itibaren bebeğin dünyayı nasıl algılayacağını belirlediğini aktaran Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, söz konusu ilginin bebeğin duygusal gelişimi ve dünyayı algılayış biçimi üzerinde nasıl etkileri olabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

İnsanların seks sırasında hayatını kaybetmelerinin yaygın 6 nedeni!

Dünya üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda seks sırasında ölmenin 6 nedeni belirlendi.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir