Bu Popüler Kripto Para Oyunu Dev Yatırım Aldı!

Neon Machine’in geliştirdiği “Shrapnel”, Polychain Capital‘in liderliğinde Seri A finansman sağladı. Call of Duty tarzı kripto para video oyunu, finansman turunda 20 milyon dolar toplamayı başardı. Avalanche tabanlı oyun için bu fon kritik bir zamanda geldi.

Kripto para oyun projesi devlerden milyonlarca dolar topladı!

Playstation ve Xbox gibi konsollarda popüler olan oyunlarla boy ölçüşebilecek ilk yüksek kaliteli AAA Blockchain video oyununu inşa etme yarışı, bazı ilgi çekici adaylara rağmen net bir liderin ortaya çıkmadığı bir süredir devam ediyor. Shrapnel de, bu alanın önde gelen yarışmacılarından biri olarak ortaya çıkıyor. Kripto para video oyunu, kendini geliştirmek için bazı ek fonlar sağladı. Bununla oyunun tüketiciler arasında bir hit olma şansını artırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, “Shrapnel”i geliştiren şirket Neon Machine, Polychain Capital’in liderliğinde A Serisi finansmanda 20 milyon dolar topladı.

Griffin Gaming Partners, Brevan Howard Digital, Franklin Templeton, IOSG Ventures ve Tess Ventures da bu tura katıldı. Bu son tur, VC finansmanının düştüğü bir dönemde gelen 10,5 milyon dolarlık 2021 tohum turunu takip ediyor. “Shrapnel”, çılgınca popüler ve mega başarılı Call of Duty serisine benziyor. Ayrıca geliştiricilerin, Unreal Engine 5 kullanarak oluşturduğu bir birinci şahıs nişancı oyunu. Kripto para oyununun Aralık ayında, önce ücretli kullanıcılara sunulması, ardından da 2024 yılında genel kullanıma açık, oynaması ücretsiz bir oyuna dönüşmesi bekleniyor.

Finansman tam da zamanında geldi!

Neon konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Bu finansmanın, önümüzdeki aylarda aşamalı olarak oynanabilir sürümlere başlayacak olan ekip için kritik bir zamanda geldiğini belirtti. Bu bağlamda Neon, açıklamasına şu yönde devam etti:

Yaklaşan önemli kilometre taşları arasında, oyun içi öğelerin satın alınabilir ve takas edilebilir olacağı Shrapnel Marketplace’in piyasaya sürülmesinin yanı sıra oyuncuların görünümler, haritalar ve diğer oyun içi öğeler oluşturması için içerik oluşturucu araçlarının daha da geliştirilmesi yer alıyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere AAA düzeyinde oyun sunmayı amaçlayan başka projeler de var. Bu tür yüksek profilli kripto para oyun projeleri arasında “Illuvium” ve “Star Atlas” yer alıyor. Şirket, yaptığı açıklamada ayrıca, “Shrapnel “i geliştiren ekibin Halo, Call of Duty ve Star Wars gibi yüksek profilli markalar için oyunlar üzerinde çalıştığını belirtti. “Shrapnel” CEO’su Mark Long, vizyonun “oyuncuların oyun varlıklarına gerçekten sahip olduğu ve yarattığı gişe rekorları kıran kalitede bir nişancı oyunu” yaratmak olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir