İmamoğlu’ndan Roma seyahati ile ilgili açıklama

İmamoğlu, “Etik kurallar üzerinden eleştirileri dinliyoruz. Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakinde yapmayız ama ilk kez yapıyoruz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyesi seçimine katıldı. İmamoğlu program öncesi gazetecilerin, 2027 Avrupa Oyunları için İBB tarafından düzenlenen gazetecilerin de bulunduğu Roma seyahatine ilişkin soruları yanıtladı.

“ÇOK GÜÇLÜ BİR İŞ YAPMAK İSTİYORUZ”

2027 Avrupa Oyunları protokolünü imzalamak için Roma’ya gittiklerini belirten İmamoğu, “Sayın Cumhurbaşkanının yorumu ilginç. Öncelikle 2027 Avrupa Oyunları İstanbulumuzun ilk kez çoklu bir spor organizasyonunda yer alacağı bir organizasyon. Çok önemsiyoruz, çok güçlü bir iş yapmak istiyoruz. Çünkü 2027’deki bu organizasyon, aynı zamanda 2036 Olimpiyat oyunlarına adaylığımızın paralimpik ve olimpik oyunları adaylığımızın da öncesinde en önemli organizasyon olarak İstanbul’da yapılıyor olacak. Aynı zamanda 2027 Avrupa oyunları 2028’de Los Angeles’ta yapılacak olimpiyatlar öncesinde de kotaların en fazla elde edileceği yarışma olacak. Dolayısıyla hem o döneme dönük bu kapsadığı olaylar çok değerli, hem de İstanbul’da ilk defa böyle çoklu organizasyon, çoklu branşların, işte Haliç’in kıyısındayız Haliç’te Marmara Denizi’nde boğazda birçok yerde ve salonlarımızda meydanlarımızda muazzam organizasyonları hazırlıyoruz. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanına buradan bilgi vereyim, biz oraya 2027 Avrupa Oyunları’nın protokolünü imzalamak için gittik ve Avrupa Olimpiyat Oyunları Komite Başkanı Spyros Capralos ile çok önemli bir tören düzenledik. Bunun için gittik’’ dedi.

“2027 AVRUPA OYUNLARI İÇİN ORADAYDIK”

Gazetecilerin de yer aldığı organizasyına ilişkin açıklamalarına devam eden İmamoğlu, “Evet bazı gazeteciler bize eşlik etti. Bu tarihi olaya hem şahitlik yaptılar hem de bunun kamuoyu tarafından duyulmasını sağladılar. Bu işi Sayın Cumhurbaşkanı 2027 Avrupa Oyunlarını İtalya’yı Roma‘yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım ama muhtemelen kendisine bilgi veren kimse, İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyordu tahmin ediyorum. Günün sonunda biz 2027 Avrupa oyunları için oradaydık. 2027 Avrupa oyunlarına Sayın Cumhurbaşkanını da şimdiden davet etmiş olalım” açıklamasını yaptı.

“ETİK KURALLAR ÜZERİNDEN ELEŞTİRİLERİ DİNLİYORUZ”

Basın mensuplarının organizasyonun maliyetine ilişkin sorusu üzerine ise İmamoğlu, “Farklı şekillerde yani tabi kurumsal karşılamamız ana gövdesinde var. Gazetecileri davet etmemiz kadar doğal birşey yok. Kaldı ki biz yaklaşık 5.5 yıllık görev süremiz içerisinde ilk kez yurtdışındaki bir organizasyona ya da yurt içinde de diyebiliriz, hatta ilk defa İBB‘nin kendi bütçesiyle gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Bundan daha doğal birşey yok ve Avrupa Oyunları, İstanbul tarihinde ilk kez yapılıyor. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Önemli bir organizasyondur. Etik kurallar üzerinden eleştirileri dinliyoruz. Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakinde yapmayız ama ilk kez yapıyoruz. Bunu yüzlerce kez yapan ahalinin temsilcilerinin buna dönük haberler yapması ve eleştirilerini de böyle enteresan bir biçimde izliyorum. Dediğim gibi biz 6 yıla yakın zaman dilimi içinde ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdik’’ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir