İngiltere, İsrail’in Refah saldırısına tepkili: Hızlı soruşturma başlatılmalı

AA

Uluslararası kararları dinlemeyen İsrail ordusu, Filistinlilerin sığındığı çadırları hedef aldı. Hedef alınan kampta onlarca Filistinli katledildi.

Tel Aviv destekçisi İngiltere, saldırıdan rahatsız olduğunu söyledi. Acilen harekete geçilmesini istediler.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Refah’a hava saldırılarına ilişkin İsrail’den soruşturma başlatılmasını talep etti.

Tel Aviv’den hızlı soruşturma istediler

Cameron, sosyal medya hesabından İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) yaptığı çağrıda, “IDF’nin soruşturması hızlı, kapsamlı ve şeffaf olmalı.” dedi.

İngiliz Bakan, Refah’a saldırıların ardından “derinden üzücü manzaralar” yaşandığını söyledi.

“Acilen bir anlaşmaya ihtiyacımız var”

Gazze’deki rehinelere de işaret eden Cameron, “Onları dışarı çıkarmak ve yardım etmek için acilen bir anlaşmaya ihtiyacımız var.” diye ekledi.

İsrail’in kanlı saldırısı

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) kararına rağmen Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırılarda en az 45 kişi hayatını kaybetti.

“Refah’ta bu sayıda ölü ve yaralıyı barındıracak hastane yok”

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah kentinde, İsrail ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananları barındıracak hastane bulunmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor.” ifadesi kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir